Διαδικτυακός Περίπατος στη  Λέσβο: Από τη Σαπφώ και τον Λόγγο, στον Μυριβήλη και στον Ελύτη

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 18:00

Σε ποιόν τόπο της Λέσβου γίνεται αναφορά στο «Άξιον Εστί»;

Πώς γεννήθηκε η Παναγιά η γοργόνα;

Πού γυρίστηκε το πρώτο γυμνό στην ιστορία του κινηματογράφου;

Ποιος έλεγε πως καμιά ποιήτρια δεν φθάνει ούτε στο νυχάκι της Σαπφούς;

Ταξιδεύουμε σε αυτό το ξεχωριστό νησί μέσα από το έργο μεγάλων ποιητών και συγγραφέων…

Θα ανακαλύψουμε την ιστορία των αρχοντικών της Μυτιλήνης κι από εκεί θα ταξιδέψουμε στον κόλπο της Γέρας του Οδυσσέα Ελύτη, στη Σκάλα Συκαμιάς και στον Μόλυβο του Στράτη Μυριβήλη κι από εκεί στην Ερεσσό της Σαπφούς, στα μοναδικά φυσικά τοπία του Λόγγου…

Θα μιλήσουμε επίσης και για όλα τα υπέροχα προϊόντα της λεσβιακής γης και για την κορυφαία γαστριμαργική παράδοση του νησιού, από τον Λούκουλο μέχρι τις μέρες μας.

Μαζί μας η κυρία Χριστίνα Αγγελοπούλου, εγγονή του Στράτη Μυριβήλη, η κυρία Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια της «Εστίας» και η πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου της Αθήνας κυρία Άντα Ζαφειρέλλη.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος που με το βιβλίο του «Ένα κουτί θάλασσα» ταξίδεψε τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της Λέσβου.


Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Κόστος συμμετοχής 8€ (Κόστος συμμετοχής και στις 4 περιηγήσεις του κύκλου 25€)

Οι διαδικτυακές περιηγήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Ζoom

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα αποσταλεί η περιήγηση βιντεοσκοπημένη.

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή μέρους ή ολόκληρης της εκδήλωσης χωρίς τη ρητή άδειά μας.

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τη θέση σας, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε στις δράσεις μας και μας ενισχύετε στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας. Η δική σας βοήθεια και υποστήριξη μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι!

Share Button