Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 3 Απριλίου στις 17:00: Το δέντρο της ζωής του Γκούσταφ Κλιμτ

Το Σάββατο αυτό ταξιδεύουμε στην Αυστρία για να γνωρίσουμε τον μεγάλο ζωγράφο Γκούσταφ Κλιμτ. Θα δούμε τα έργα του, θα ανακαλύψουμε τον τρόπο που ζωγράφιζε και φυσικά θα δημιουργήσουμε και εμείς τη δική μας εκδοχή ενός από τους διασημότερους πίνακές του, το δέντρο της ζωής!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, μολύβι και γόμα, αλουμινόχαρτο, ψαλίδι, κόλλα*

Σάββατο 10 Απριλίου στις 17:00: Τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη

Ο Γιάννης Γαΐτης είναι πολύ γνωστός για τα «ανθρωπάκια» του, μορφές χωρίς ατομικά χαρακτηριστικά, ντυμένα με ριγέ κοστούμι και καπέλο. Η επανάληψη των μορφών και των χρωμάτων, η αντίθεση του άσπρου και του μαύρου είναι μερικά στοιχεία τα οποία θα ανακαλύψουμε στο έργο του και στη συνέχεια θα μας βοηθήσουν για να δημιουργήσουμε τα δικά μας ανθρωπάκια!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, παλιές εφημερίδες ή περιοδικά, μολύβι και γόμα, ψαλίδι, κόλλα*

Σάββατο 17 Απριλίου στις 17:00: Ζωγραφίζω ένα πορτρέτο όπως ο Αμεντέο Μοντιλιάνι

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τον Ιταλό ζωγράφο Αμεντέο Μοντιλιάνι. Χαρακτηριστικό στα έργα του ήταν ότι ζωγράφιζε ανθρώπους με μακριούς λαιμούς! Θα μιλήσουμε για τη ζωή και τα έργα του και τέλος θα ζωγραφίσουμε και εμείς ένα πορτρέτο εμπνευσμένο από τους διάσημους πίνακές του!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 
Πακέτο συμμετοχής και στα 3 διαδικτυακά εργαστήρια:  30€
Διάρκεια 60 λεπτά
Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή με χρεωστική κάρτα/paypal
Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.
Τα διαδικτυακά εργαστήρια γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.
Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal ή με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός).

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη της περιήγησης.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.31.0200668374

IBAN: GR3902601390000310200668374

Δικαιούχος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Share Button