Εργαστήρια για παιδιά τον Ιούνιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 12:00: Οχ χταπόδι, λάθος πόδι! του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου θα σας υποδεχτούμε παρέα με τον Γιάννο το χταπόδι και τα οκτώ του πόδια που συνεχώς μπερδεύονται! Ένα διασκεδαστικό βιβλίο όπου απίθανα μπερδέματα συμβαίνουν. Τέλος θα δημιουργήσουμε μοναδικές χταποδο..κατασκευές!

Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 12:00: Το ποτάμι: ένα επικό ταξίδι προς τη θάλασσα, της Hanako Clulow

Ένα ψαράκι προσπαθεί να βρει το δρόμο του για να φτάσει στον ωκεανό. Θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του καθώς κυλάει το νερο; Ελάτε να το ακολουθήσουμε στο ταξίδι του και να φτιάξουμε μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά!

Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 12:00: Ο κύριος Ιππόκαμπος του Eric Carle

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα ελάτε να γνωρίσουμε τον κύριο Ιππόκαμπο, έναν από τους πιο στοργικούς μπαμπάδες στον κόσμο! Παρέα με τον κύριο Ιππόκαμπο θα κάνουμε μια βουτιά στον θαυμαστό κόσμο της θάλασσας και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της.

Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 12:00: Γύρνα σπίτι, λέμε! Του Jory John

Ο Πάπιος θέλει να κάνει παρέα με τον Αρκούδο, όμως εκείνος έχει πάει εκδρομή για ψάρεμα. Τι θα κάνει ο Πάπιος μόνος του; Μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους φίλους γίνεται αφορμή για παιχνίδια και κατασκευές!

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια Ιουνίου)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου σε εξωτερικούς χώρους

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου


Σκανταλοτεχνίες

Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 6 Ιουνίου, στις 12:00: Ένα αλλιώτικο ταξίδι

Παρέα με φανταστικά μέσα μεταφοράς, ταξιδεύω σε κόσμους παράξενους και αστείους. Οι στάσεις μου πολλές και όλες ξεχωριστές. Το χωριό της Δημιουργίας, το νησί της Μουσικής, στην πόλη των Χρωμάτων, μην ξεχάσεις να φωτογραφηθείς. Τελευταίος σταθμός.. η πολιτεία της Χαράς. Επιβιβαστείτε και ετοιμαστείτε για… σκανταλο..καλλιτεχνικές περιπέτειες.

Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 12:00: Το πέταγμα της κουκουβάγιας!

Μέσα από μια δραματοποιημένη ιστορία, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν τον κόσμο των ζώων, μαθαίνοντας νέα πράγματα, διασκεδάζοντας. Παρέα με το θεατρικό παιχνίδι , το κουκλοθέατρο και τη μουσική, τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν, με κύριο εργαλείο το σώμα τους. Ρυθμοκινητικά παιχνίδια και ατέλειωτο γέλιο. Εσύ…ποιο ζώο κρύβεις μέσα σου;

Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 12:00: Ήχοι της φύσης στη μουσική, ήχοι της μουσικής στη φύση

Σε αυτό το εργαστήριο περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους, να γνωρίσουν μαζί μας τους ήχους που κρύβονται στη φύση και να παίξουμε παρέα, με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που θα κατασκευάσουμε, με ανακυκλώσιμα υλικά. Η δημιουργία είναι τρόπος έκφρασης. Μουσική και φύση, γίνονται ένα. Σε περιμένουμε στην πιο ξεχωριστή ορχήστρα, που δημιουργήθηκε ποτέ σε Μουσείο!

Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 12:00: Καλοκαιράκι αγαπημένο

Πόσο καλοκαίρι κρύβεται στην τέχνη; Ένα αφιέρωμα σε μια αγαπημένη εποχή του χρόνου, μέσα από ξεχωριστές μελωδίες και ιδιαίτερους πίνακες ζωγραφικής. Το καλοκαίρι είναι εδώ και το παιχνίδι δεν έχει σταματημό. Δημιουργικά παιχνίδια με θαλασσινό άρωμα και χειροτεχνίες με φόντο τα νησιά της Ελλάδος.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια Ιουνίου)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου σε εξωτερικούς χώρους

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Κανόνες συμμετοχής στην δράση, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19:

✔ Οι εμψυχωτές χρησιμοποιούν μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου.
✔ Συνιστάται η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος με περιεκτικότητα 70% σε αιθυλική αλκοόλη κατ’ ελάχιστον.
✔ Οι συμμετέχοντες  κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές


Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τη θέση σας, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε στις δράσεις μας και μας ενισχύετε στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας. Η δική σας βοήθεια και υποστήριξη μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι!

Share Button