Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Τρίτη 8 Ιουνίου στις 19:00:  Ταξίδι στον βυθό του Paul Klee

Στο πρώτο εργαστήρι του Ιουνίου κάνουμε μια βουτιά στα έργα του Πάουλ Κλέε και ανακαλύπτουμε τα πλάσματα που ζουν στο βυθό όπως τα απέδωσε ο σπουδαίος αυτός ζωγράφος. Έργα γεμάτα φαντασία, με γραμμές και χρώματα θα μας δώσουν έμπνευση για να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο κάτω από τη θάλασσα.

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Τρίτη 15 Ιουνίου στις 19:00: Κατσουσίκα Χοκουσάι: Το μεγάλο κύμα!

Αυτή την Τρίτη θα ταξιδέψουμε ως τη μακρινή Ιαπωνία, θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο καλλιτέχνη Χοκουσάι και θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Ιαπωνικής ζωγραφικής. Τέλος θα μιλήσουμε για ένα από τα διασημότερα έργα του «Το μεγάλο κύμα», όπου πελώριο και αφρισμένο μοιάζει να υψώνεται πάνω από τον θεατή.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό

Τρίτη 22 Ιουνίου στις 19:00: Τα κοχύλια του Δημήτρη Μυταρά

Ο Δ. Μυταράς, εκτός από τη ζωγραφική αγαπούσε πολύ και τη θάλασσα. Οι θησαυροί  της φύσης που ανακάλυπτε στο βυθό της πρωταγωνιστούν σε πολλά από τα έργα του. Ελάτε να ανακαλύψουμε κοχύλια με φανταστικά σχήματα και χρώματα όπως τα αποτύπωσε ο μεγάλος ζωγράφος.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό

Τρίτη 29 Ιουνίου στις 19:00: Θαλασσινά τοπία μέσα από μεγάλους καλλιτέχνες

Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε έργα Τέχνης για ένα αγαπημένο θέμα πολλών καλλιτεχνών, τη θάλασσα. Θαλασσογραφίες μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων όπως του Παναγιώτη Τέτση, του Μιχάλη Οικονόμου, του Νικόλαου Λύτρα και άλλων, θα γίνουν αφορμή να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα εμπνευσμένα απ’ όσα μάθαμε!

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 
Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€
Διάρκεια 60 λεπτά
Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.
Τα διαδικτυακά εργαστήρια γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.
Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal ή με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός).

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη της περιήγησης.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού





Share Button